Потребителски кредити
Тип на Кредита:
Цел на Кредита:
Желана Сума:
Срок на Кредита:

Потребителски Кредит

Потребителски кредити

Най-желаните и отпускани кредити. Характеристики на потребителските кредити, отличаващи ги от ипотечните.

» По-кратък срок на изплащане – до 10 години максимум
» По-висок лихвен процент – горна граница до 17-18%

Не се обезпечават с недвижима собственост, поради което носят по-висок риск за банките. Това е и причината за по-високите лихвени проценти.

Повечето банки отпускат потребителски кредити, използвайки специални програми, обикновено обвързани с работодатели, фирми, държавни учреждения и организации. Те са одобрени от банките предварително и могат да гарантират за служителите си.

Кредитите от този тип, в повечето случаи, се отпускат по-лесно, лихвеният им процент е по-нисък, а процедурата за кандидатстване и одобрение е улеснена.

Според типа тези кредити могат да бъдат:
Потребителски кредит с поръчители
С един или няколко поръчители които гарантират за лицето кандидатстващо за кредит. В повечето случаи поръчителите трябва да отговарят на определени условия според възраст (Сбора на възрастта и срока на кредита да не надхвърлят 60 години за жени и 65 години за мъже.), тип заетост(обикновено безсрочен трудов договор), месечен доход, други кредитни задължения. Кредитите с поръчители обикновено са с по ниски лихви от тези без поръчител, но изискват повече документация, поръчителят се ангажира също с представянето на документи за доходи, задължения, заетост и т.н., с което процедурата се усложнява. Използвайки формата за кандидатстване от нашият сайт ще спестите голяма част от времето на себе си и евентуалните поръчители, тъй като ще получите готови предложения за кредит съобразени с Вашите и на поръчителя възможности.
Потребителски кредит без поръчители
Разликата тук е че нямате нужда от поръчители, но за сметка на това лихвите са по високи. Условията за възраст, тип заетост и месечен доход остават.
Потребителски кредит срещу залог на парични средства или държавни ценни книжа
Най лесен за вземане и евтин за изплащане, доста непопулярен в България. Кредитът се обезпечава със залог на парични средства в национална и чуждестранна валута, блокирани в банката по разплащателни или депозитни сметки. Обезпечителният марж обикновено е в размер на 10 на сто от размера на предоставения кредит.
Потребителски кредити за свободни професии
Кредитите са предназначени за лекари, зъболекари, фармацевти, адвокати, нотариуси, експерт- счетоводители, архитекти, проектанти и други работещи на свободна практика. Като гаранции са встъпване в дълга на съпруга или съпругата (за ЕТ) или съдружниците.

Едно от най-често срещаните условия за кандидатстване е превод на работната заплата по сметка в банката, в която подавате заявление. Проверете дали вашата фирма или предприятие нямат сключено споразумение по подобна програма с някоя банка.

Честа и доста разумна практика е сключването на задължителна застраховка живот заедно с отпускането на кредит. Цената на застраховката обикновено влиза в цената на искания от вас кредит.

Обмислете размера на сумата, за която ще кандидатствате. Съобразете се с евентуални промени в професионалния и личния ви живот, които биха ви попречили да покривате месечните си вноски.

Консултирайте се с BGWEBCREDIT.COM, използвайте нашите кредитни калкулатори и изберете най-изгодната за вас оферта.